یکی از سوالاتی که ممکن است قبل از اقدام به بارداری برای بانوان پیش بیاید؛ موضوع بارداری قدامی و ویژگی­‌های این نوع از حاملگی است. در ادامه، این موضوع که حاملگی قدامی چیست را مورد بررسی قرار می­دهیم.

خوب است بدانید که این نوع از بارداری، کاملا طبیعی است و ممکن است برای بسیاری از بانوان اتفاق بیفتد. افراد بسیاری به علت ناآگاهی نسبت به این موضوع، برای باردار شدن اقدام نمی­کنند و از آن می‌ترسند.

یکی از مهم­ترین مراحل بارداری، تشکیل جفت در رحم است. جفت، به عنوان یک رابط میان مادر و جنین محسوب می­شود و عملکرد صحیح آن، تاثیر بسیار زیادی بر روند رشد کودک دارد. قدامی در بارداری یعنی جفت در قسمت جلویی رحم تشکیل می­شود و بین جنین و دیواره داخلی شکم قرار می­گیرد. بارداری جفت قدامی ممکن است افراد زیادی را دچار استرس کند؛ اما باید بدانید که این شیوه تشکیل جفت، کاملا طبیعی است. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتها با ما در سایت ویشان همراه باشید.

جفت قدامی چگونه تشکیل می­شود؟

همانطور که گفته شد؛ جفت عضو بسیار حیاتی هنگام بارداری است که سلامت و رشد صحیح جنین را تحت تاثیر قرار می­دهد. در برخی از موارد در هنگام لقاح، تخمکی که بارور شده است؛ در پشت دیواره رحم قرار می­گیرد که در این حالت، جفت قدامی تشکیل می­شود. این جفت، دقیقا در قسمت جلویی رحم مادر به وجود می­آید و به شکل طولی، به دیواره رحم متصل است.

در بارداری قدامی، به علت جلو قرار گرفتن جفت مادر، ممکن است شنیدن صدای قلب جنین و یا حس کردن حرکات، برای پزشک سخت باشد. البته به طور کلی، این نوع از بارداری مشکل خاصی به وجود نمی­آورد و بسیاری از افراد، آن را تجربه می­کنند. البته در برخی از موارد، ممکن است که برای سلامت جنین و زایمان، مشکلاتی به وجود بیاید که در ادامه، آنها را بررسی می­‌کنیم.

تشخیص جفت قدامی در سونوگرافی

اصطلاح قدامی در سونوگرافی، هنگامی به کار می­رود که جفت، بین دیواره داخلی شکم و رحم مادر تشکیل شده باشد. تشخیص بارداری قدامی، معمولا در هفته 17 تا هفته 21 حاملگی امکان­پذیر است و پزشک، می­تواند در این بازه زمانی، محل جفت را بررسی کند و اقدامات لازم را انجام دهد.

بارداری جفت قدامی مشکل خاصی ایجاد نمی­کند؛ اما در بارداری برخی از افراد، این جفت ممکن است دهانه رحم را ببندد و آن را مسدود کند. زایمان مادر در این شرایط، سخت­تر از حالت عادی می­شود و احتمال دارد که پزشک، دستورهایی مانند بستری شدن در بیمارستان یا استراحت مطلق بدهد. توجه داشته باشید که حتی در این صورت هم مشکل خاصی برای بارداری پیش نمی­آید و این موضوع، کاملا شایع است.

عوارض ناشی از حاملگی قدامی

بارداری جفت قدامی، کاملا طبیعی است و نیازی به نگرانی ندارد؛ اما ممکن است عوارضی داشته باشد که در آینده، مادر را تحت تاثیر قرار دهد. البته توجه داشته باشید که اکثرعوارض بارداری قدامی، مشابه سایر علائم بارداری هستند که در بین بانوان، کاملا طبیعی است. در ادامه، برخی از این موارد را مورد بررسی قرار می­دهیم:

مطالعات نشان می­دهند که برخی از بانوان که بارداری قدامی داشته­اند؛ پس از زایمان، بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به برخی از بیماری­ها و مشکلات قرار می­گیرند. البته این عوارض، کاملا طبیعی هستند و ممکن است در هنگام و پس از بارداری، برای هر فردی پیش بیایند.

مراجعه به پزشک در بارداری قدامی

زنان باردار، باید به طور مرتب در تمام طول مدت حاملگی خود به پزشک مراجعه کنند و تحت نظر باشند. پس از تشخیص جفت قدامی در سونوگرافی، لازم به انجام دادن اقدام خاصی نیست؛ مگر آنکه پزشک مشاور توصیه به بستری شدن در بیمارستان کند. البته در هنگام بارداری قدامی، ممکن است مشکلات دیگری نیز پیش بیاید که در آن صورت، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید:

  • خون­ریزی در بارداری
  • درد شدید در ناحیه شکم و کمر
  • عدم حرکت کامل یا کاهش حرکات جنین
  • سفت شدن عضلات شکمی و رحم

شما باید در صورت مشاهده هر یک از این موارد، سریعا به پزشک مراجعه کنید. البته باید بدانید که این علائم، همیشه مرتبط با جفت قدامی نیستند و ممکن است مربوط به فیبروم در دیواره قدامی رحم در بارداری باشند. این فیبروم­ها، در دیواره رحم تشکیل می­شوند و به طور کلی، عوارض خاصی ندارند اما ممکن است در طول دوران بارداری و زایمان، پزشک و مادر را با مشکلاتی روبه­رو کنند.

از صفر تا صد بارداری قدامی

همانطور که بررسی شد؛ بارداری قدامی در اکثر موارد، هیچ مشکل یا عارضه خاصی برای جنین و مادر ایجاد نمی­کند اما به طور کلی، خوب است که مادر در هر شرایطی، در طول دوران بارداری تحت نظر پزشک مشاور خود باشد تا هنگام زایمان و پس از آن، با مشکلات زیادی روبه­رو نشود.

با توجه به بررسی­های اخیر، می­توان گفت که جفت قدامی در بارداری، احتمال بروز برخی از مشکلات را افزایش می­دهد که اکثر آنها، مانند اضافه وزن در بارداری و پس از زایمان، کاملا طبیعی هستند. از این رو، خوب است که نسبت به بی­ضرر بودن این نوع از بارداری آگاه باشید و بدانید که با بارداری جفت قدامی، مشکلی برای شما یا جنین پیش نخواهد آمد.

دسته بندی شده در: